Trka od mora do neba – Drugo izdanje trke Kotor Vertical Extreme (2,8km 1.000 D+) će se održati 19. marta 2016, u organizaciji NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci a uz podršku i pod kalendarom Skyrunning Srbije. Jedna od retkih staza na svetu poput Limone sul Garda-e, Canazei-a, Chamonix-a, sa startom u urbanoj sredini, u jednom od najlepših starih gradova, kroz jedinstvene predele kotorskog zaledja.

Start je predvidjen na Severnim vratima Starog Grada – 1 mnv, preko vertikalnog sipara, atraktivnih “Pestingradskih – vilinih vrata”, staza vodi do cilja, na samom vrhu Pestingrad 1009 mnv, iznad Kotora. Dužina staze je 2,8 km, dok je uspon 1007 m. Po dolasku na cilj trkači će biti usmereni na Krstac gde je planiran ručak, a nakon toga i prevoz za sve takmičare autobusom nazad u Kotor.

Staza je vrlo zahtevna i ekstremna, namenjana samo ozbiljnim sportistima i trkačima.

Ostalo je još samo 3 dana za prijave na Kotor Vertical Extreme 2016 zato požurite sa PRIJAVOM na trka.rs/event/21. Za takmičare iz Crne Gore, uplatu vršiti na žiro račun Orjen Outdoor – Hypo Alpe Adria Bank 555-9001245632-36 svrha uplate Startnina za trku KVEX. Ostali nek se obrate organizatorima direktno kako bi dobili instruckije za uplatu preko PayPall-a.

ORJEN Outdoor – fb.me/OrjenOutdoor
SkyrunningSerbia – fb.me/skyrunningserbia

 

Share