Prvi festival kajaka na divljim vodama Kayakfest 2016 održan je od 22 do 24. septembra u na rijeci Tari i prema našem skromnom mišljenju premašio je očekivanja, kako u organizacionom smislu tako i po broju kajakaša koji su se odazvali na naš poziv. Osim domaćih kajakaša na festival su došli entuzijasti i ozbiljni kajakaši iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Austrije, Rusije i Irske. Četvorodnevni program festivala bio je ispunjen revijalnim takmičenjem u četri kategorije kao i zajedničkim spustom niz poredivnu Taru, predavanjima i radionicama, dok smo u večernjim časovima imali prezentacije razlnih kajakaških projekata. Izdvajamo predavanje o akciji Balkan Rivers Tour čiji je osnivač slovenački olimpijac Rok Rozman a koja za cilj ima očuvanje rijeka i suprotstavljanje gradnji brana na istim.

Organizatori prvog izdanja kajak festivala su NVO Nature Lovers Montenegro i Camp Grab uz našu produkcijsku i medijsku podršku (Riders.me) pred sobom imaju zadatak da i u narednim godinama održe dobru energiju i okupe veći broj kajakaša. Mada zadatak neće biti lak imajući u vidu da smo ove godine izuzetno dobro prošli!

Materijalnu, logističku i svaku drugu podršku dobili smo od prijatelja festivala: Nacionalne Turističke Organizacije, Vodovod Nikšić, Metropolis i FotoLab

Video: Saša Vujanović, Ilija Perić / helivideo.me
Slowmotion: Rozle Bregar / vizualist.si
SoundFX: Boris Radunović
Edit and production: Ilija Perić
2016 © http://www.riders.me

Ukoliko želite da iskoristite ovaj video ili neku fotografiju molimo vas da nas kontaktirate. info@riders.me
This video is copyrighted. You can contact us info@riders.me for photos/videos and details.

Share