Paraglajding je jedan od najmlađih vazduhoplovnih sportova i jedan od najjednostavnijih načina da ostvarite svoj san o letenju.

U poslednjih petnaest godina ovaj sport se veoma intezivno razvija i postaje sve zastupljeniji u sportskom vazduhoplovstvu ali i kao outdoor aktivnost.

Ljepota paraglajdinga ogleda se i u tome što se uz povoljan vjetar može ostati u vazduhu i po nekoliko sati. A Kada su uslovi dobri moguće je poletjeti sa brda od nekoliko desetina metara a na kraju se popeti i preko 3000.

Kada je u pitanju bezbjednosti iako se žanrovski svrstava među ekstremne sportove, paraglajding je veoma bezbjedan sport. Naravno, ta bezbjednost primarno zavisi od samog pilota. Do otkazivanja opreme gotovo da nikada i ne dolazi. A pilot je taj koji odlučuje u kojim uslovima leti i da li su oni optimalni za njegovo iskustvo.

Durmitor pruža izuzetne uslove za bavljenje paraglajdingom. Žabljačka visoravan pruža idealne uslove za učenje osnovnih koraka a masiv Durmitora je sjajan izazov i za najiskusnije pilote.

Obzirom da na skijalištu Savin Kuk postoji žičara koja radi i u zimskom i u letnjem periodu, poletište je veoma lako dostupno.

Vrh Savinog Kuka se nalazi na nadmosrksoj visini od 2313 metara i sa njega se pruža predivan pogled na ljepote durmitorskog predjela, što doprinosi atraktivnosti poletišta.

Video je snimljen uz podršku TC Durmitor, Žabljak.

Paraglajder vozio: Boris Stijepović

Video: Boris Stijepović, Rade Koprivica, Ilija Perić

2017 © riders.me

winter-paragliding-session-durmitor2017-004

winter-paragliding-session-durmitor2017-005

Share