Divlja ljepota uživo, pravi opis naše avanture – Noć na Savinom kuku.

Uvjek spreman za avanture, na moje pitanje, mladi polaznik GSS i član Planinarsko smučarskog društva Javorak Nikšić, Luka Bjelović, počinje sa pakovanjem opreme. Krećemo put Žabljaka a onda sa skijališta Savin Kuk zajedno sa Matijem Bojovićem, turno do vrha 2313 mnv. U planu je da se odradi timelapse video, prvi put day to night tehnika.

rade-nocne-001

rade-nocne-002

Postavljamo šator, oprema već na zadatku, a topao, sunčan dan, iskorišćavamo za skijanje niz padine Savinog Kuka.

rade-nocne-003

Kako se dan završava, a Durmitor pocinje da pokazuje svoju ćud, svega 30-ak minuta noći bilo je dovoljno da shvatimo da smo polu pripremljeni za našu avanturu. Prekidamo rad timelapse videa i spremamo se za noć.

rade-nocne-004

rade-nocne-005

Oko ponoći, budi nas vjetar koji je bio prejak za naš šator koji smo na brzinu spakovali, pa nas natjerao da ustanemo, spakujemo sve i spustimo se u već zagrijanu kućicu koja služi za potrebe skijališta. Jutro bez vjetra, sunce polako izlazi a na mjesto gdje nam je bio šator uočavamo dvije divokoze .

Fantastičan prizor ostavljamo iza sebe i spuštamo se skijalištem do podnožja.

Planirano je uspješno odrađeno, a mi već pregovaramo o novim poduhvatima i radimo na većoj spremnosti, za osvajanje Durmitora

Photo & text: Rade Koprivica

Za eventualno preuzimanje sadržaja molimo kontaktirajte urednika ili autora direktno info@riders.me / radivojekoprivica@gmail.com

For licensing please contact!


Pogledajte i Paragliding video snimljen istog dana

Share