15 decembar i prvi pravi snijeg ove sezone 🙂 Otvaranje sezone na skijalištima na Durmitoru i Bjelasici, a mi Niksićani, ovaj put odlučismo se da idemo na Bjelasicu, mada česce obrćemo put Durmitora. Vidjeli smo prognozu za vikend, vrijeme idealno. Subotu su javili pola metra novog snijega na katun Vranjak, a tamo smo se uputili. U Kolašin smo svratili na pivo i lagano krenuli ka destinaciji, u kolibu Mirka Sćepanovića, odmah iza doma.

Do kolibe smo savladali nekih 200m nadmorske, laganim tempom po pravoj snijeznoj idili. Nakon nekih sat vremena hoda, turnim skijama dolazimo do kolibe i pali se prva vatra, napolju je -12. Uz vatru naravno ide i lagana muzika i par časica džina, da se ljepše zaspe. Za večeru ono što je red, krtola u pola pod korom u rernu, kobasica na žar i domaćeg skorupa. Sve je to obećavalo divan dan u nedelju.

Tako je i bilo, od 7 sati iščekivali smo sunce da izađe i razbije maglu koja je obgrlila Bjelasicu, i dočekali smo. Mada čekali smo i drugare, baš Mirka čija je koliba i dvije drugarice, Jelenu Čvorović i Vijoletu Marković koji su na krpljama došli, čisto da se podruzimo i da iskoriste lijep dan.

Oni su nas zamijenili u kolibi i ostali da paze vatru, a mi polako put vrha Troglave. Gdje nam se priključio i Janko Šćepanović koji je išao sa nama do vrha. Od Mirkove kolibe do vrha treba nekih sat vremena uz razliku od oko 300 m.

A na vrhhu… Najljepši pogled na crnogorske planine, i puno čistog pudera pod nama. Spust je priča za sebe… Na kraju smo sačekali najljepši mogući zalazak sunca i lagano napustili Bjelasicu i krenuli nazad… Bio je to sjajan početak sezone, nadamo se da će trajati dugo.

Ekipa: Gigo, Ivan Kalezić, Srdan Đurović

Share