Kraj biciklističke sezone smo zvanično obilježili prvom XCE trkom u Crnoj Gori. Ponosni smo što se sve išlo po planu i zahvaljujući svoj podršci koju smo imali smo uspjeli da za prvu godinu, iako rekreativnog karaktera, okupimo blizu 50 takmičara na startu.

Prva polovina Novembra nas je iznenadila odličnim vremenskim uslovima koji su nas ispratili cijelog dana. Start i cilj trke je bio u rekreativnoj zoni Kolašina, u neposrednoj blizini sportske sale/doma mladih.

Trku je otvorio predsjednik Opštine Kolašin Bato Bulatović, koji je ispred svih takmičara dao doznanja da, za ovakav vid kako rekreacije tako i takmičenja, od grada Kolašina ima podršku u organizaciji.

Iako rekreativnog karaktera, u trci su nagradjeni naši najmladji učesnici do 5 godina, ukupna muška i ženska kategorija.

Kao naš najmladji pobjednik, svoju prvu ciljnu liniju je prešao i zlatnom medaljom okitio Lazar Krcunović. Kao drugoplasirani u cilj je ušao Andrija Vlahović, dok je njihov vršnjak Mihajlo Noveljić uspio osvojiti treće mjesto. Ćetvrto mjesto, ali prvo u konkurenciji djevojčica do pet godina je osvojila Petra Tapušković.

U konkurenciji dana, zlatnu medjalju je osvojila, nama dobro poznata po odličnoj organizaciji MTB takmičenja – Ana Petrović Njegoš (BK Perun, Nikšić). Kao drugoplasirana u cilje je ušla Viktorija Šćepanović sa malim zaostatkom, dok je poslednji stepenik podijuma osvojila Gordana Bulatović.

Najveća borba, ujedno i najveći broj grupa je imala muška katetegorija sa preko 30 takmičara. Uzimajući u obzir broj godina, kao i iskustvo na takmičenjima, ovo je bila prilika da zablistaju i oni koji se prvi put oprobaju u takmičarskom biciklizmu, pa je pored naših najmladjih takmičara koji su 2015. godište, nastupili i najhrabriji Refik Sadiković, Sinan Hot i Nenad Bašić, koji broje i preko 60 godina.

Kao prvoplasirani u cilj je ušao talentovani mladi takmičar iz podgoričkog kluba “Džada” – Miloš Vračar. Drugo i treće mjesto na podijumu popunjavanju njegove timske kolege Danilo Vukčević i Bobo Milonjić.

Po riječima svih prisutnih, trka je protekla u najboljem mogućem redu, bez ikakvih povreda i incidenata koji znaju da naruše tok takmičenja. Kao organizatori smo jako zadovoljni odzivom takmičara i već radimo na pripremi za 2019-u godinu, kada u MTB kalendaru Crne Gore zauzimamo dva datuma: MTB vikend u Kolašinu sa XCE i XCO trkom u dva takmičarska dana, kao i MTB trkom u Bijelom Polju.

Organuzaciju trke podržali su: Ministarstvo sporta Crne Gore, Opština Kolašin, Turistička organizacija Kolašin, NVO Natura, Supplement Store, LPCG, PlayGym, Tempo, Alp3camp, Ocean Lava Montenegro, RedBullCG

Video: Nikola Novović

2018 © riders.me

Share