31. maja 2014. godine u organizaciji Triatlon kluba Podgorica i Gradske opštine Golubovci, na prostoru Ecoresort-a Plavnica održano je Otvoreno prvenstvo Crne Gore u triatlonu, kao prvi događaj ovakve vrste van Bokokotorskog zaliva.

Triatlon se sastoji od kombinacije tri sporta – plivanja, biciklizma i trčanja i poslijednjih godina je označen kao jedan od najbrže rastućih sportova u svijetu.

Zadatu distancu od 750m plivanja, 20km vožnje bicikla i 5km trčanja uspješno je završilo 40 takmičara u pojedinačnoj konkurenciji kao i 15 u konkurenciji štafeta. Iako su učestvovali i takmičari iz Hrvatske, Srbije i Austrije, najveći uspjeh ovog takmičenja je u tome što je 31 takmičar i takmičarka iz Crne Gore završilo svoj prvi triatlon u zadatom vremenu.

Takođe, i svi učesnici iz zemalja regiona su bili veoma zadovoljni ambijentom i organizacijom, tako da ne samo da su najavili dolazak slijedeće godine, već su svoje utiske prenijeli i sunarodnicima kako bi njihov dolazak bio još brojniji.

Učešće velikog broja takmičara iz zemlje i inostranstva u ovogodišnjim triatlonima u Crnoj Gori svakako pozitivno utiče na promociju sporta i zdravih stilova života među mlađom ali i populacijom srednjeg doba.

Ovo je bila sjajna prilika da uz pomoć našeg dragog prijatelja Igora Majera, kreiramo ovaj atraktivni video i dočaramo vam djelić takmičenja. Uživajte!

Video: Marija Majer, Dragana Mikavica, Rade Čojbašić i Ilija Perić

Music: CloZee – Amélie © fb.me/CloZee

Edit: Ilija Perić

© riders.me

Share