Naš novi spot, MTB cross country – Bjelasica – Montenegro, uz rođendan organizacije, bio je povod za razgovor sa Bojanom (Prva). Veoma nam je drago da smo za ovako kratko vrijeme uspjeli toliko da napredujemo da zavrijedimo pažnju svih viđenijih medija. Prvu godinu smo pregurali, a nadamo se da su još mnoge ljepše pred nama.

Neki su ih nazivali posljednjim Mohikancima, neki ih savjetovali da ne gube vrijeme a neki divili entuzijazmu, rijetki podržavali. Bez obzira na komentare, Ilija, Blažo i Janko ostvaruju svoj san… tako što promovišu ljepote Crne Gore kroz extremne sportove.

Ideja je nastala kao i svaka dobra ideja u Crnoj Gori, u kafani. $eđeli smo i odlučili, ajde nešto da radimo ali drugačije…

Na Bjelasici smo prošle sezone upoznali sjajnu ekipu skijaša iz Švajcarske. Enver Višnjić i njegovi prijatelji bili su veoma rapoloženi i napravili smo pilot emisiju/spot, Montenegro snowreport.

Svakodnevno sa sobom nosimo rance sa svom foto i video opremom koji su nekada teški od 5 do 10 kilograma (nekada i 20) i tako natovareni tražimo pozicije za snimanje, skokove, prolaze…

Poenta svega je što mi to volimo… mo smo inače zimi na snijegu, ljeti na Velikoj plaži i u planinama… Želimo da ostavimo trag i da pokažemo da i u Crnoj Gori možemo producirati nešto kvalitetno i da se ne zastidimo da to ljudima pokažemo.

Naša osnovna ideja je bila da pravimo nedjeljne ili mjesečne izvještaje sa skijališta, međutim brzo smo uvidjeli da nemamo kapaciteta za tu vrstu produkcije. Skijašku sezonu smo završili sa dosta snimljenog materijala a jednim objavljenim snowreportom.

Naš youtube kanal posjetilo je više od 20.000 ljudi a na sajt nam svakodnevno stigne 50ak novih posjetilaca. Izazvali smo pažnju kod dijela domaće ali i šire javnosti, tako nam se za ovu sezonu najavilo nekoliko sjajnih ekipa. Kada njihove posjete budu potvrđene, to će biti vrlo interesantna vijest koju ćemo sigurno odmah objaviti.

 

Share