U subotu 2. novembra u prepunoj sali Ekonomskog fakulteta u Podgorici, Predrag Vučković (extreme-photographer.com) je održao sjajno motivaciono predavanje. Nakon velikog broja sličnih predavanja širom svijeta imali smo priliku da ga čujemo i mi. On je bio gost manifestacije Dani fotografije 2013 u organizaciji foto kluba PhotoCG.

Uživali smo u predavanju koje je obilovalo interesantnim detaljima sa raznih putovanja i udaljenih meridiana. Kao zvanični fotograf Red Bulla, učestvovao je u mnogim velikim projektima od kojih se naravno ističe Red Bull Stratos. Govorio je o svojim ranim radovima o procesu i motivima. Prikazao je mnoštvo izuzetnih fotografija sa najudaljenijih lokacija.

Proteklih mjeseci je intenzivno radio na katalogizaciji i mapiranju kanjona na prostoru Srbije i Crne Gore a najavio je i vodič za kanjoning na našim prostorima. Više detalja o tome možete pročitati na njegovom specijalnom sajtu www.extremecanyoning.com.

I pored toga što je predavanje bilo veoma obimno (3 puna sata), nimalo mu nije bilo teško da sa izuzetnom pažnjom odgovori i na najneugodnija pitanja publike. Nakon predavanja strpljivo je potpisivao postere, a i mi rajderi smo iskoristili ovu izuzetnu priliku da se malo bliže upoznamo.

poster_stratos_preview

Share