MTB + kajaking tura kroz Nacionalni park Lovćen, preko Kotorskih strana do Luštice, pa kajacima sa rta Veslo do Plave špilje. Savršena umjereno-lagana jesenja tura za kasni Oktobar. Vrijeme nam je išlo na ruku pa je kiša prestala i svanuo predivan sunčan dan. Vrhovi Lovćena su privukli malo oblaka taman tolko da nas opomenu da smo u planini. Podno Štirovnika vozimo u suton do gumna odakle puca pogled na cjelokupni Bokokotorski zaliv. Osmatramo poluostrvo Luštica i komentarišemo kako se dobro vidi bokobran Luštica bay projekta. Uz posljednje zrake sunca, preciziramo rutu za naredni dan i odlazimo na počinak.

Narednog dana sa rta Veslo kajacima idemo na turu do Plave špilje. More je relativno mirno i veoma toplo za ovo doba godine. Plava špilja je najveća u nizu špilja na poluostrvu Luštica. Površine oko 300m2, sa dva otvora/ulaza visine oko 3m, prosječne dubine oko 4m. Ime je dobila po tirkizno plavoj boji kojom je unutrašnjost obasjana po lijepom vremenu.

Ova mala vikend expedicija realizovana je trećeg vikenda oktobra i ne zahtijeva posebnu fizičku spremnost. Realizovali smo je u saradnji sa agencijom Montenegro+ iz Tivta koji su za ovu priliku obezbijedili svu logističku podršku, transport i opremu (odlične bicikle i kajake).

Naravno uz stratešku podršku Luštica developementa, kao i Nacionalne turističke organizacije, Tempo – prodavnice sportske opreme i iCentra – oficijelnog distributera Apple proizvoda.

MTB i kajake vozili:
Kelly Humphries, Nemanja Bubalo, Slaven Raspopović

Riders.me produkcija:
Darko Oroz, Luka Bošković, Srđan Tomović, Ilija Perić
identity.co.me & helivideo.me

Behind the scene
Marija Stanković, Ana Crnić

© identity & promotion

– – –

MTB + Kayaking tour from National park Lovćen, down to Kotor bay and on to Luštica, kayaking from Veslo to Blue cave. Perfect medium-easy autumn tour for late October.

Share