U subotu, 20.04.2019. godine održano je po prvi put u centralnoj regiji Crne Gore, u Tuzima, takmičenje u preciznom slijetanju paraglajderom na cilj – DEČIĆ KUP 2019. Uz naše partnere: Vojska Crne Gore, Medicinski centar MUP-a, Službe zaštite,.. ali i brojnih prijatelja Paraglajding Saveza Crne Gore tehnička organizacija takmičenja je bila na najvišem nivou.

Takmičenje je održano sa novih poletišta na jugoistočnoj strani brda Dečić koje su uredili članovi Saveza u protekom periodu. Ovo je ujedno i prva aktivnost sa novoregistrovanih poletišta. U takmičenju je učestvovalo preko 20tak takmičara iz Crne Gore ali i inostranstva.

U bodovanju su bile dvije konkurencije i to pojedinčno i ekipno. U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio Milan Đalović iz Bijelog Polja. Drugoplasirani je bio domaći takmičar Arbeni Beni Đurašević iz Tuzi, dok je treće mjesto zauzeo Todor Nedović takođe iz Bijelog Polja.

U ekipnom plasmanu prvo mjesto zauzeo je tim „SJEVER“, drugo mjesto tim „STARI“ dok je trećeplasirani tim „EXTREME“ iz Podgorice.

Posebnu zahvalost dugujemo mještanima: Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, Medicinskom centru MUP-a, Službi zažtite Glavnog grada, Maljoti Nicaj, Franju Nicaju, Đeljević Vaselju i Pašku Dedvukaju.

Tu su i naši sponzori: BITE PEKARA, FUN&FIT, WATHER GROUP, MONTE BIANCO, Paragliding klub Extreme, Aero klub Špiro Mugoša i MONTECCO

2019 © http://www.riders.me


This video is copyrighted. For licensing please contact. info@riders.me


Ovaj video je autorsko djelo u cjelosti. On ne može biti reprodukovan na drugom kanalu ili mediju bez pisane dozvole autora. U koliko vam se dopada i željeli bi ste ga iskoristiti, molimo vas da nas prethodno obavezno kontaktirate.

Share