A sada nešto malo drugačije. Urbani poligoni, odlična vještina Parkour-a + veoma dobra produckija. Nemanja prikazuje svoje izuzetne akrobatske vještine a uz to, vrlo ih kvalitetno dokumentuje i producira. Naravno, ovo nije njegov prvi filmić, ali je sigurno jedan od najboljih.

Nemanja Jovanović AKA Nemanja Princolio / 23 godine / Novi Sad / Srbija. Prijatelji ga prozvali Princ a on to pretvorio u nadimak Princolio.

Šta je bre ovo? Tamo vamo, tamo vamo… A čime se ti ustvari baviš!?

Ko god me pita šta j to radim…, ja mu odgovorim bavim se “akrobatikom”. Tako najlakše i najpreciznije mogu da uokvirim sve sportove i veštine kojima se bavim. Jer tu ima elemenata gimnastike, cirkusa, kapuere, parkoura, freerunninga i još dosta drugih akrobatskih sportova, a da kažem da se bavim samo jednom od navedenih stvari to ne bi bilo tačno. Ukratko, treniram ono što mi prija i što mi se sviđa. Takođe jedna velika ljubav su mi kamera i montaža, što sam pokušao da pomešam sa veštinama kojima se bavim u svom najnovijem klipu.

Kada si počeo da treniraš?

Pre 5 godina, kada sam počinjao da razmišljam o spotu/treningu, nisam znao tačno kako se to zove, niti šta ja želim da treniram. Znam samo da sam hteo da budem ninja hahahahahahhaha.

Bio sam pod velikim uticajem “Team Ryouko” koji su tada radili slične stvari, zatim sam posle toga ušao u svet parkoura i tada se najveći deo treninga sveo na to. Zahvalan sam što sam počeo da treniram parkour u Srbiji jer je jedna od najboljih zajednica na svetu.

Čime planiraš u životu da se baviš?

Jako me privlače pozorište i scenski nastup, samim tim se stvorila želja da se bavim i time. Počeo sam da žongliram štap sa vatrom, šetam na štulama i često sam radio po raznim festivalima i događajima. Trenutno sam u jednoj cirkuskoj trupi koja se zove Ludifico. Takođe sam i pokušao da upišem školu novog cirkusa u Tuluzu, ali nažalost nisam prošao na audiciji. Ponekad nastupam i na ulici jer obožavam improvizaciju a još više reakciju publike na to što izvodim. Mogu da zamislim sebe u budućnosti kako nastupam u predstavama novog cirkusa, da učim ljude osnovama kreatanja i akrobatike, pa možda čak i da se bavim video produkcijom, a sto da ne i sve?

Facebook – Nemanja Princolio  / Youtube – Nemanja Princolio

back

Nemanja Jovanović / Nemanja Princolio © stavrography

kick

Nemanja Jovanović / Nemanja Princolio © stavrography

Nemanja Jovanović / Nemanja Princolio © stavrography

Nemanja Jovanović / Nemanja Princolio © stavrography

Share