Mogu vam reći da je današnji dan jedan od ljepših dana na skijanju koje sam ikad provela! Ogrijalo sunce, utabana staza, sa sve onih 70 cm novog snijega od juče, savršeno!

Trening je prošao u najboljem mogućem redu i nakon 4 dana se već polako vraćamo u formu. A tek zamislite kakav je osjećaj kad su na stazi do vas Tina Maze, Ivica Kostelić i Adam Zampa… Trening sa šampionima.

Ovaj dan je bio tako osvježavajući nakon jučerašnje magle koja nas je pratila čitavog dana, pa i na kondicionom treningu. Danas nas očekuje naporan trening u popodnevnim satima, gdje uz tridesetominutno tršanje idu još i vježbe po programu…

A sad željelim da predstavim članove naše ekipe, jer, s obzirom na to da skijanje i nije baš popularan sport u Crnoj Gori, rijetki su oni koji su upućeni u naš rad.

ivana-drugi-dan-01

Da pocnemo sa momkom koji je prva asocijacija na skijanje u našoj državi… Bojan Kosić. Učestvovao je na prethodnim olimpijskim igrama u Vankuveru i svi smo ponosni na rezultate koje je ostvario! I ne samo te, već i mnoge druge na raznim FIS trkama, prvenstvima i sl. Bojan je najhrabrija osoba koju poznajem! Nakon pada sa motora i ne tako bezazlenih povreda, nakon kojih neko ne bi uspio da ustane, on je stao na skije! Već prve sezone je povrijedio koljeno i skijao sa povrijeđenim ligamentima sve do Schladminga, a zatim je uslijedila još jedna operacija. Ako se zapitate šta je bilo nakon svega toga, znajte da je Bojan sada sa nama i da već skija punom parom i skoro pa je spreman da se vrati na pređasnje rezultate.

Još jedan momak koji je već dugo godina član reprezentacije je kolašinski takmičar Mladen Minić. I njemu je ovo svojevrstan comeback, nakon operacije diskusa u maju. Samo zamislite koliko tu ima upornosti i ljubavi prema ovom sportu!

Tarik Hadžić je osoba koja izdominira na svakom kondicionom treningu, ali baš! 😀 Ono što je meni, nakon svih ovih godina provedenih sa njim na pripremama, postalo upečatljivo, jeste njegova odgovornost i posvećenost. I naravno, smisao za humor! 🙂

Moja draga cimerka Milena Radojičić je, osim mene, jedina juniorka u reprezentaciji. Učesnik EYOWF-a u Liberecu, kao i YOG-a u Innsbrucku prošle godine gdje je zauzela fantastično 19. mjesto u slalomu. Kao što je vec postalo očigledno, prošle sezone smo svi imali po neki peh, pa tako i Milena. Posle uspješnog oporavka sada je tu sa nama.

Naravno, tu sam ja, kao jedan od prvih članova reprezentacije, kao državni prvak i osoba koja se 13 godina bori da ostvari nešto u ovom sportu. Iskreno se nadam da će se moj trud isplatiti i da ću uspjeti da izborim pravo na učešžće na predstojećoj zimskoj Olimpijadi.

ivana-drugi-dan-04

(nastaviće se… a sad nazad na trening)

Share