Kao fotograf, svakog dana tražim mesta, ljude i situacije koje će izvući najbolje iz mene. To sam pronašao u Crnoj Gori. U jednom malom gradu, na jednoj velikoj plaži.

Velika plaža je mesto gde sam pronašao savršenu insipraciju u tom jednostavnom ambijentu gledajući ljude kako jezde na vetru, cirkaju pivce, uče druge ljude svom omiljenom sportu, kako bleje na plaži, igraju se sa psima… Svi su tamo, deca. Svi voze, svi su u jednaki, svi su nasmejani.

“Miljanova plaža” (Kiteloop) je jedna od najposećenijih. Neki su tamo zbog sporta, neki zbog dobrog provoda. Na tom malneom delu Velike plaže ima mesta za sve. U svakom kutku možete da pronađete nešto što vam odgovara. Ljudi igraju šah, karte, maze pse. Nađe se uvek neko ko u tom raju ipak ne može bez tehnologije, pa je tu i wi-fi. Tu su i ljuljaške, gde možete malo da se izolujete, a da opet budete tu. I naravno, najlepši osećaj je kada jako sunce malo mine, a vetar postane jači, vi odete do samog mora i uživate u savršenstvu plavog neba obojeno različitim bojama kajtova koji se viore na vetru i slušaju komande svojih vlasnika. Tu sam pronasao svoju ispiraciju ovog leta.

Plavo more, talasi i bela pena, jedan čovek koji se hrabro bori sa svojim saputnikom. Jedno drugom slepo veruju, jer jedan bez drugog ne mogu da opstanu.

Tekst / Foto © Dejan Micko Stanić / fb.me/dejanstanic

 

Share