Sa vr’ Lovćena do na pjenu od mora… Staza kreće sa skoro 1000m nadmorske visine (Žanjev do), a završava na Tabačinu, na sjevernoj kapiji grada Kotora (ili obratno, tu počinje!…). Ovom stazom češće prolaze planinari, Njegoševim putem od Kotora preko Njeguša do Cetinja. A za ovu priliku mi smo krenuli odozgo naniže.

Lovćen - Kotor - MTB downhill tour rute

Lovćen – Kotor – MTB downhill tour rute

Staza je neuređena, uglavnom kamenjar, dugačka oko 10km a Josip je spustio sa lakoćom na svom Vortrieb custom biciklu. Da se podsjetimo, Josip Raičević je zimus prtio pola metra snijega na Vrmcu i snimio vrlo interesantan klip koji se imali prilike da vidite ovdje krajem Februara. On je 1987 godište, završio ETF u Podgorici, bavi se razvojem hardvera i softvera a u slobodno vrijeme vozi biciklo, snowboard i svira gitaru.

Ovu akciju, podržali su NTO, Tempo, G3Spirits, iCentar kao i lokalna Kotor Bay Connect ekipa, sa kojom ćemo uskoro raditi i neke druge projekte.

Želja nam je da skrenemo pažnju na ovu stazu koja je prvenstveno planinarska, ali može biti veoma dobra i za MTB. Nadamo se da ćemo na jesen imati vremena da je ponovo prođemo i malo raščistimo.

Amazing Montenegro Mountain Trails
Lovćen – Kotor – MTB

MUSIC: Resound – Jagode i Limuni
FILM: Ilija Perić, Luka Bošković, Dušan Vuleković
Logistics & Assistance: Kotor Bay Connect, Milena Đuknić
PRODUCTION & EDIT: Ilija Perić
August 2013 © riders.me

 

Share