Prošlog vikenda je u Beranama održano 63. Prvenstvo Balkana u krosu, na kome je učestvovalo 200 sportista iz 15 zemalja članica Balkanske atletske federacije.

U pojedinačnoj konkurenciji najuspješnija je bila reprezentacija Izraela, drugo mjesto pripalo atletičarima Turske reprezentacije a najveći broj medalja osvojili su takmičari Ukrajine. Zapažene rezultate na ovom takmičenju imale su ekipe Rumunije i Bugarske.

Nagrade i diplome su takmičarima uručili predsjednik opštine Berane i Organizacionog odbora Dragoslav Šćekić, potpredsjednik Balkanske atletske federacije Slobodan Branković, predsjednik Atletskog saveza Crne Gore (ASCG) Gojko Banjević, direktor ASCG Milorad Vuletić, generalni sekretar ASCG Milan Madžgalj i direktor Organizacionog odbora Zoran Jojić.

„Veliki trud se isplatio! Uspjeli smo da kao domaćini budemo na visini povjerenog zadatka i pokažemo naše gostoprimstvo, u prilog tome govore i pohvale potpredsjednika Balkanske federacije g. Brankovića i ostalih učesnika. Sport je u našem gradu uvijek imao značajno mjesto, što smo potvrdili i ovim sportskim događajem i pokazali da je Berane ozbiljan grad u organizaciji sportskih manifestacija“, kazao je Jojić.

Pomoć u organizovanju ove sportske manifestacije pružili su Balkanska atletska federacija i Atletski Savez Crne Gore, a sponzori su Кoka Кola HBC Crna Gora, Crnogorska komercijalna banka, mineralne vode Suza i Rada i danski maloprodajni lanac namještaja i dekorativnog enterijera JYSК.

Video: Saša Vujanović, Ilija Perić
EDIT: Ilija Perić

2018 © http://www.riders.me
This video is copyrighted. For licensing please contact. info@riders.me
Ovaj video je autorsko djelo u cjelosti. On ne može biti reprodukovan na drugom kanalu ili mediju bez pisane dozvole autora. U koliko vam se dopada i željeli bi ste ga iskoristiti, molimo vas da nas prethodno obavezno kontaktirate.

Share